Menu

Inschrijven

Hoe verloopt de inschrijving?

Vooraf

Kandidaat-studenten voor de opleidingen interieurvormgeving, landschaps- en tuinarchitectuur en landschapsontwikkeling kunnen onmiddellijk preregistreren. Kandidaat-studenten muziek, drama, audiovisuele en beeldende kunsten dienen eerst deel te nemen aan de toelatingsproeven. Je kan je pas inschrijven nadat je geslaagd bent voor de toelatingsproef. Voor de andere opleidingen raadpleeg je best even de rubriek toelatingsvoorwaarden.

Preregistratie

Om je in te schrijven voor een opleiding, moet je je vooraf registreren. Vooraleer je aan te bieden op het studentensecretariaat vul je de online registratie volledig en correct in op webreg.hogent.be. De preregistratie zorgt ervoor dat de inschrijvingsprocedure sneller verloopt. 

webreg.hogent.be

OPGELET: kandidaten die zich al hadden ingeschreven voor een toelatingsproef en zich bij welslagen definitief willen inschrijven, hoeven zich niet meer te preregistreren. Dat is ook het geval als je de voorbije jaren al elders binnen de HoGent was ingeschreven. De online preregistratie voor toelatingsproeven en inschrijven academiejaar is jaarlijks beschikbaar vanaf eind november.

Inschrijven gebeurt volledig digitaal

Studenten die zich geregistreerd hebben voor 27 juni voor een professionele bacheloropleiding zullen een mail ontvangen met uitleg en een uitnodiging om hun studieprogramma aanvraag in te vullen en hun inschrijving te finaliseren. Studenten die zich na 27 juni registreren voor een professionele bacheloropleiding kunnen meteen hun studieprogramma aanvraag invullen. Van zodra aan alle inschrijvingsvoorwaarden voldaan is, wordt jouw aanvraag tot inschrijven digitaal verwerkt. Je wordt per mail op de hoogte gebracht van de stand van zaken.

Studenten die hebben deelgenomen aan een toelatingsproef en geslaagd zijn, krijgen een automatische mail verstuurd met uitleg hoe ze hun studieprogramma aanvraag (SPA) kunnen invullen en hun inschrijving kunnen finaliseren.

In een volgende stap kijkt de studentenadministratie na of je aan alle inschrijvingsvoorwaarden voldoet en of bepaalde documenten of gegevens ontbreken.

Ontbreken er documenten of gegevens, dan word je via mail verwittigd om bepaalde zaken te uploaden via webreg.hogent.be. Daar meld je je aan en kun je je webregistratie wijzigen.

Kandidaat-studenten die graag een gesprek wensen om de inschrijving te voltooien, kunnen telefonisch contact op te nemen.

Wil je toch graag fysiek naar de campus?

Zit je alsnog met heel wat vragen of wens je absoluut graag je inschrijving ook persoonlijk op de campus te finaliseren? Je kan dan steeds een persoonlijke afspraak maken met één van onze secretariaatsmedewerkers. Dit kan je doen via oshincasteels.youcanbook.me. Buitenlandse studenten maken het best een afspraak via paullamont.youcanbook.me.
Nadat we je aanvraag tot afspraak hebben ontvangen hebben, sturen we je de verdere praktische richtlijnen voor het inschrijven op de campus.

Documenten

Alle documenten en info die je nodig hebt – o.a. inschrijvingsbewijzen voor het openbaar vervoer e.d. worden elektronisch verstuurd. De factuur voor het studiegeld wordt met de post opgestuurd. De factuur voor het ateliergeld wordt via mail verstuurd.
Studentenkaarten worden tijdens het academiejaar 2020-21 op het studentensecretariaat afgehaald na ondertekening van de studieprogramma aanvraag in Ibamaflex (E-postbus).

Documenten

Bij inschrijving op het studentensecretariaat ontvang je je studentenkaart en krijg je de nodige documenten en informatie die je nodig hebt bij de start van het academiejaar. De inschrijvingsbewijzen voor het openbaar vervoer e.d. worden elektronisch opgestuurd. De facturen voor het inschrijvingsgeld en atelier- en studiogeld worden eveneens na inschrijving opgestuurd.

Adres en openingsuren studentensecretariaat

Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent
Tel. + 32 (0)9 2433610
Tel. International students: + 32 (0)9 2433613

  • maandag van 09:00 tot 13:00
  • dinsdag van 09:00 tot 13:00
  • woensdag van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
  • donderdag van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
  • vrijdag van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00

Het studentensecretariaat is gesloten:

  • van zaterdag 11.07.2020 tot en met zo 09.08.2020.

Start academiejaar

In de periode van 14 tot 25 september organiseert KASK & Conservatorium zijn onthaalactiviteiten voor nieuwe studenten!  Verdere informatie over deze onthaalweek ontvang je via mail en zal je via de website kunnen raadplegen. De lessen zelf starten op maandag 28 september 2020.

Vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met het secretariaat als je bijkomende informatie wenst in verband met je inschrijving: 09/ 243 36 10 of schoolofarts@hogent.be.