Menu

Bezoek ons

Online infomoment
Zaterdag 5 september
09:30 - 12:30

Op zaterdag 5 september is er een laatste digitaal infomoment voor de start van het nieuwe academiejaar. Als je nog vragen hebt over jouw inschrijving, opleiding, specifieke vragen over jouw studietraject, vrijstellingen, kosten van je studies of wat je van het komende academiejaar kan verwachten, dan kan je die dag van 9:30 tot 12:30 digitaal en via chat bij ons terecht. Studenten, docenten van de opleidingen en studietrajectbegeleiders helpen je verder.

Campusrondleidingen interieurvormgeving, landschaps- en tuinarchitectuur, landschapsontwikkeling, digital storytelling
Zaterdag 5 september
10:00 - 16:00

Kandidaat-studenten voor de opleidingen interieurvormgeving en landschaps- en tuinarchitectuur en voor de voortgezette opleidingen landschapsontwikkeling en digital storytelling kunnen tijdens het infomoment van 5 september de campus fysiek bezoeken. De docenten en studenten laten je de ateliers en de campus zien, omdat het toch altijd beter is om jouw leef- en studeerplek voor de komende jaren écht te zien en te beleven.

Reserveer hier je rondleiding.

Digitale opendeurdag
Zondag 26 april 2020 – 10:00 – 17:00

Het zijn vreemde tijden, maar als toekomstig student wil je wel een duidelijke, weloverwogen en enthousiaste studiekeuze maken. Nu jij niet naar ons kan komen, komen wij bij jou langs. Op 26 april kan je ons bezoeken vanuit je woonkamer. We nemen je die dag digitaal op sleeptouw doorheen onze school met onze homepage als vertrekpunt.

Tussen 10:00 en 17:00 zitten onze studenten en docenten klaar om met jou in gesprek te gaan via chat. Je kan live infosessies volgen, allerhande nieuw videomateriaal bekijken en vooral: een blik werpen op wat onze studenten maken en doen. Niet alleen op onze website, maar ook op ons Youtube-kanaal Onrust TV.

Hoewel we je liever onze campussen en ateliers tonen in levenden lijve, willen we je toch graag laten kennismaken met onze school tijdens deze meest intieme opendeurdag ooit. Meer dan ooit overstijgen kunst en creativiteit grenzen en beperkingen.

 • Verken onze opleidingen op schoolofartsgent.be
 • Chat met studenten en docenten
 • Volg een online infosessie
 • Luister en kijk naar onze studenten op Onrust TV

Conservatorium Live Online!
Zondag 26 april 2020 – 10:00 – 17:00

Wil je muziek studeren en je extra goed voorbereiden op onze toelatingsproeven? Schrijf je in voor Conservatorium Live Online! Ook vanop afstand staan onze instrument-docenten klaar om je met raad en daad bij te staan. Ze vertellen je wat je precies mag verwachten van de proeven en gaan na of je er al helemaal klaar voor bent. Je kan je gratis inschrijven door een mailtje te sturen naar conslive@hogent.be. Vergeet niet je instrument en afstudeerrichting te vermelden. Na je inschrijving contacteren we je met een tijdstip en een link om met de betrokken docent in gesprek te gaan.

SID-in

De HoGent is elk jaar vertegenwoordigd op de studie-informatiedagen (SID-in’s) die de Vlaamse overheid in elke Vlaamse provincie organiseert in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor schoolbezoeken. Op zaterdag staan de SID-in’s open voor alle bezoekers. Meer informatie vind je op www.ond.vlaanderen.be/sidin.

 • SID-in Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  9-11 januari 2020 | Brabanthal, Brabantlaan 1, 3001 Leuven
 • SID-in West-Vlaanderen
  23-25 januari 2020 | Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
 • SID-in Oost-Vlaanderen
  30 januari-1 februari 2020 | Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent
 • SID-in Antwerpen
  6 - 8 februari 2020 | Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
 • SID-in Limburg
  13-15 februari 2020 | Limburghal, Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk

Graduation

Afstuderen in de kunsten is een feest. Tijdens het afstudeerfestival Graduation in juni presenteren laatstejaarsstudenten op diverse locaties in Gent hun werk. graduation2019.be. Graduation 2020 vieren we dit jaar van 7 tot 22 september.

Studieadvies

Vragen omtrent je studiekeuze? Contacteer je studietrajectbegeleider. Bij hem kan je terecht met vragen over aangepaste studieprogramma's, de keuzes in afstudeertrajecten, keuzevakken enz. Meer informatie vind je hier.