Menu
Masterworks vol.3

Masterworks vol.3

Tunes 2013

Tunes 2013

Steiger

Steiger

Masterworks vol.2

Masterworks vol.2

Masterworks vol.1

Masterworks vol.1

Projectwerking jazz, pop en muziekproductie

De projectwerking jazz, pop en muziekproductie van het Conservatorium / School of Arts Gent situeert zich volledig binnen het artistiek/pedagogisch kader en concentreert zich o.a. op het mogelijk maken van concerten, jams en masterclasses voor onze muzikanten- en producers-in-opleiding.
Voor de organisatie van concerten gaat de opleiding steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe geluiden en de juiste speelplek.
Samenwerkingen zijn daarom heel erg nodig.  Het Conservatorium organiseert i.s.m. Trefpunt vzw concerten en jamsessies om student-muzikanten van alle niveaus een bijkomende kans te geven zich te profileren op een podium.
Ook FilmTonen is een bijzondere samenwerking tussen het Conservatorium, Film-Plateau en KASKcinema. Studenten van het Conservatorium begeleiden maandelijks unieke stille films.
Verder zijn er nog samenwerkingen met het Ghent Marriott Hotel, Glimps en Muzikon vzw. Ten slotte werkt het Gent Jazz Festival een coachingproject uit met studenten van het Gentse Conservatorium.
In eigen beheer realiseren we Tunes, a jazz night, een jaarlijks festival georganiseerd naar aanleiding van Unesco International Jazz Day. Op die dag neemt de Jazz afdeling van het Conservatorium de straten, pleinen en cafés van de Gentse binnenstad over met straatparades, een lecture performance, concerten en jams op de kleinere jazzpodia in de stad. Breaking Sounds zijn een reeks showcaseconcerten waar de bands van studenten Jazz, Pop en Muziekproductie voorgesteld worden aan het grote publiek. Masterworks is een jaarlijkse compilatie LP met werk van afstuderende studenten Muziekproductie.
Naast deze projecten zijn er tevens initiatieven die we laten groeien tot volwaardige artistieke peilers in een lokale tot internationale context, zoals de projectweken,  combonights en masterclass series.
Info: wendy.cocquyt@hogent.be