Menu

agenda & nieuws

Dans mee met Le Sacré du Printemps (15.03.18)

Voor de derde editie van de Dag van de Dans bundelen de Gentse partners hun krachten om zo veel mogelijke mensen rond dans te verenigen. De deelnemers komen uit alle hoeken van Gent. Ze hebben allemaal goesting om deel uit te maken van één groot dansstuk.

Op initiatief van regisseur Alain Platel werd gekozen voor Le Sacre du Printemps als gemeenschappelijk vertrekpunt. Gedurende het jaar gaan de verschillende groepen aan de slag met deze tot de verbeelding sprekende compositie van Igor Stravinsky. Deze muziek inspireert elke groep op een andere manier. Deze afzonderlijke stukken worden in de weken voorafgaand aan de Dag van de Dans uitgewerkt tot één massachoreografie door twee choreografen, Lisi Estaras en Quan Bui Ngoc. Uiteindelijk zal op 28 april op de Kouter in Gent een onvergetelijke Sacre du Printemps worden gedanst.

KASK drama stelt een groep samen, maar ze willen de groep graag uitbreiden naar de hele school. Vandaar, wie heeft zin om op 28 april mee te dansen?

Dan moet je wel de volgende data vrijhouden voor repetities:

  • maandag 12 maart 19u - 21u: repetitie in Studio S3 van Les Ballets C de la B (Bijloke) met Alain Platel, Lisi Estaras en Quan Bui Ngoc
  • maandag 19 maart 19u - 21u: repetitie in DramaStudio 1
  • zaterdag 24 maart 10u - 16u: repetitie met alle groepen samen in 't Kuipke in Gent.
  • maandag 16 april: 19u - 21u: repetitie in DramaStudio 1
  • maandag 23 april: 19u - 21u: repeitie in DramaStudio 1 met Lisi Estaras
  • vrijdag 27 april 18u - 20u: repetitie met alle groepen samen op de Kouter.
  • zaterdag 28 april om 15u en 15u30. SHOWTIME! Aanwezig om 13u30

Wie mee wil doen, gelieve een email te sturen naar geert.belpaeme@hogent.be.

Dit participatieve project is een samenwerking tussen Kunstencentrum Vooruit, Campo, Handelsbeurs, Danspunt en les ballets C de la B.

Voor inspiratie, bekijk zeker eens de fantastische choreografie die Vaslav Nijinsky maakte voor deze muziek.