Menu

agenda & nieuws

Cas Moor neemt deel aan link-up Talk Old Skills, New Skills van Ministry of Makers (18.01.17)

Waar ‘maken’ voor de één een eerder lineair proces is, is het voor de ander een verhaal van samenwerken, leren, experimenteren en, waarom niet, co-creëren. Ministry of Makers brengt makers bij elkaar in deze nieuwe ‘Linkup'. Johan Valcke, curator van ‘Hands on Design’ toont in de tentoonstelling in het Design museum niet alleen designobjecten maar laat ook het proces achter het object zien. Cas Moor, oud-student interieur- en autonome vormgeving, werkt nauw samen met andere designers en producenten en wil graag zijn positieve ervaringen delen met anderen. Een interessante aanleiding dus voor Ministry of Makers om samen een Link-up Talk te organiseren met als titel ‘Old Skills, New Skills’.

6 unieke duo’s - wiens werk ook te zien is in de Hands on Design tentoonstelling - komen niet alleen getuigen over hun bijzondere samenwerking maar ook over de noodzaak van het delen en opportuniteiten die gepaard gaan met het doorgeven van hun respectieve skills en ervaringen. Maak kennis met designers en producenten wiens vaardigheden - voor de uitvoering van het ontwerp - nauw aansluiten bij ambachtelijke productieprocessen of juist geheel nieuwe technieken en procedés inhouden.

  • Martine Gyselbrecht & Carl Holcomb (Van Maele Weavers )
  • Ann Van Hoey & Peter Donders
  • Stijn D’Hondt & Peter Berghman
  • Vormen & Peter Vromman (Atelier Concreet)
  • Antoine Van Loocke & Margot Declerck
  • Siegfried De Buck & Cas Moor

Donderdag 9 februari om 17:30.
Afspraak in de serre van het Design museum, Jan Breydelstraat in Gent.
De lezing is gratis, de inkomprijs voor het museum bedraagt 6 €.
Inschrijven verplicht
https://www.eventbrite.co.uk/e/link-up-talk-old-skills-new-skills-tickets-31028326560

Het Ministry of Makers team hoopt u te mogen verwelkomen!

Ministry of Makers is het Oost-Vlaams designplatform. Het brengt creatief talent met elkaar in contact en linkt en matcht de creatieve sector - niet alleen met alle andere sectoren - maar ook met kennisinstellingen en besturen. Om dit te realiseren zet Ministry of Makers in op nieuwe, innovatieve businessmodellen en design-tools, organiseert ze interactieve lezingen en workshops en stuurt ze uitdagende challenges de wereld in. Alle activiteiten van Ministry of Makers kaderen in een Efro project.

nieuws

archief