Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

23.11.18—20:00    Eastern Daze V: Goodiepal & pals, Metabolismus, Ailbhe Nic Oireachtaigh Campus Bijloke, ateliers performance concert

KRAAK, Vooruit en KASK Mediakunst organiseren samen het Eastern Daze festival dat deels op de campus Bijloke plaats vindt. 

Goodiepal & pals

Goodiepal & pals is een vluchtelingenorganisatie vermomd als een eigentijdse Tek-Rockband. Brein achter het project is de Deense muzikant en activist The Goodiepal. Zo reed de Deen al duizenden kilometers met een zelfgemaakte fiets om zijn shows van elektriciteit te voorzien of stopte hij een biljet van 500 kronen in zijn vinyl release, terwijl de plaat zelf maar 250 kronen kostte.

De band opereert vanuit Novi Beograd in Servië en hun uitkoopsom is niet mals. Geen grootheidswaanzin of hebzucht, maar elke euro dat het collectief opstrijkt, doneren ze integraal aan gestrande vluchtelingen aan de buitengrenzen van Europa. De band tourt al bijna drie jaar onafgebroken door Europa. Pittige Tek-Rock met feel good karma!

Op donderdag 22 november vertoont KASKcinema ook The Goodiepal Equation Movie. Een documentaire over het doen en laten van de Deense muzikant en activist The Goodiepal. Meet the man for the new millennium!

Metabolismus

De Duitse oerrockers van Metabolismus dragen de sixties hoog in het vaandel. In hun experimentele, psychedelische krautrock & french pop laat het collectief het individualisme & digitalisme van de jaren 90 links liggen. Ze houden voet bij stuk bij het optimisme en vrijheid van na mei ‘68. Sinds de jaren 80 zijn ze non-stop op tour, maken ze platen aan de lopende band en zijn ze een DIY-icoon in Duitsland. Voor de fans van Transport en het krautcollectief Datashock.

Ailbhe Nic Oireachtaigh

Albhe Nic Oireachtaigh is een trouwe kompaan op de tournees van de populaire Ierse jazz- blues en folkgitarist Cian Nugent. Solo gaat de violiste uit Dublin de psychedelische en spirituele toer op. Haar debuut op het altijd verbazende Fort Evil Fruit label floreert in free impro met van een cocktail van Ierse tradities, minimalisme en akoestische reverb.

  • Kraak i.s.m. Vooruit en KASK Mediakunst
  • Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent, €10 / €7 (vvk) of combiticket
  • kraak.net
  • vooruit.be